Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥ


Όχι αν,...αλλά πότε. Και τότε !!!...*


Του Ρούσσου Βρανά ,
rvranas@otenet.gr


Όχι αν,...
... αλλά πότε. Και τότε, ας μην πει κανείς πως δεν μας προειδοποίησαν. Πριν από λίγο καιρό, στο άρθρο της «Πρέπει να φύγουν όλοι», η Ναόμι Κλάιν έγραφε πως δεν θα αργήσουμε να ζήσουμε ταραχές σαν κι εκείνες που έζησε το 2002 η Αργεντινή. Γιατί οι άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει να αμφισβητούν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα στους δρόμους.

Οι βετεράνοι...
... του Ιράκ, πριν καλά καλά επιστρέψουν στην πατρίδα τους, επιστρατεύονται και εκπαιδεύονται στην καταστολή ταραχών σε αμερικανικές πόλεις. Όμως αυτήν τη φορά ο εχθρός δεν θα είναι ένας μακρινός και άγνωστος Ιρακινός, αλλά ένας συμπολίτης τους, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Σε άρθρο του στο περιοδικό «Σάλον», ο Γκλεν Γκρίνγουολντ αποκαλύπτει πως η 1η Ταξιαρχία έχει ήδη αποσπαστεί στις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Και επικαλείται τους «Τάιμς του Στρατού», που γράφουν: «Θα λάβουν νέα εκπαίδευση και θα χρησιμοποιήσουν όσα ήδη έμαθαν στην εμπόλεμη ζώνη, χωρίς να κινδυνέψουν να πυροβοληθούν την ώρα της δράσης. Γιατί θα κληθούν να βοηθήσουν στην καταστολή κοινωνικών ταραχών και στον έλεγχο του πλήθους». Παρά τις προσπάθειες του Ομπάμα, η κρίση δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της. Χάνονται ολοένα και περισσότερες δουλειές. Κλείνουν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Και οι αμερικανικές κατασταλτικές Αρχές ετοιμάζονται για ένα «καυτό» καλοκαίρι.

Για ένα «οργισμένο»...
... καλοκαίρι προετοιμάζεται και η Βρετανία, όπως δηλώνει στην «Γκάρντιαν» ο Ντέιβιντ Χάρτσορν, επιθεωρητής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου. Περιμένει να επιστρέψει το φάσμα των μεγάλων ταραχών του 1980. Με μια διαφορά. Αυτήν τη φορά δεν θα βγουν στους δρόμους μόνο οι «ξυπόλητοι», αλλά και άνθρωποι της μεσαίας τάξης που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν πως θα κατέβαιναν κι αυτοί σε διαδηλώσεις, ώσπου έχασαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και το κομπόδεμά τους. Ο επιθεωρητής Χάρτσορν λέει πως οι πρώτοι «στόχοι» που θα κινδυνέψουν από τις ταραχές θα είναι οι τράπεζες και οι πολυεθνι- κές. «Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο της παγκόσμιας πολιτικής και της παγκόσμιας οικονομίας», διαπιστώνει και ο Ουίλιαμ Ρις-Μογκ στους «Τάιμς του Λονδίνου». «Βλέπουμε πως η κρίση ασκεί πολιτικές και οικονομικές πιέσεις σε όλες τις κυβερνήσεις. Κατέστρεψε την οικονομία της Ισλανδίας και υποχρέωσε σε παραίτηση τον πρωθυπουργό. Διέσπασε την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Εξόργισε τους Ιρλανδούς ψηφοφόρους. Και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί Εργατικοί θα υποστούν τη χειρότερη ήττα τους από το 1997, αν όχι από το 1931. Την ίδια ώρα στη Γαλλία, ο στενότερος φίλος και συνεργάτης του Σαρκοζί, ο Ζακ Σεγκελά, προκαλεί τον λαό λέγοντας πως όποιος δεν έχει Ρόλεξ στα πενήντα του είναι αποτυχημένος».

Τέτοιοι...
... άνθρωποι διαχειρίζονται σήμερα τη μεγάλη κρίση του συστήματος. Άνθρωποι που προέρχονται από εκείνους ακριβώς τους κύκλους που προκάλεσαν το πρόβλημα. Πώς να μη βγαίνουν λοιπόν στους δρόμους τα θύματα του συστήματος; Δεν ελπίζουν πως οι σιαμαίοι αδελφοί του μπορεί να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους.
_________________
* ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

2 σχόλια:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Μας λες ψέμα για ηλικία πάππου, αρρώστια γιαγιάς, αντάρτες συμπεθέρους που σκότωσαν πάππου. Μας έδιωξες Ιάκωβο και επίβαλλες Ομπαμα. Μας λες ψεμα για την αίτια του κρυολόγημα. Μας λες ψεμα για τα λογια του Χριστού και του Περικλή. Έπρεπε να σε σφαλιαρωνα οταν θρηνουσες κόκκινο τράγο που μας αραπωσες. Μας λες ψεμα για τη ενοχεια Βενιζέλου στη Σμύρνη. Μας λεσ ψεμα για χαρεμι δασκαλιτσες του επιθεωρητή. Μας λες ψεμα για τη χορωδία και στασίδι. Θα φας τώρα στάχτη απο ρουθούνι τη ψευτιά Ιππως Τρωης που μας λες τύπους και κομπλεκτικους που δεν ανεχόμαστε τη κατεργαριά σου. Πως τολμάς και τιμας αντι να τιμωρας τους ανταρτες του πολυτεχνίου; εμεις οι ανταρτοπληγτοι του εξωτερικού θα δυσφημίζουμε την πουτάνα του Αρμαγεδδώνα ψευδελλαδα σας να ξερη δυσης. οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη. οποίος ακούη Φαραντούρη, θα φάη τσεκούρι. διαλοτσυπριοτες έκρυψαν ανταρτες και για αυτο αξίζαν μάτωμα. Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε! ήμαστε ανταρτοπληγτοι πρόσφυγες όχι απόδημοι! όπως φύγαμε, μεχμεκωμουνες, να φυγουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Λάκη,

σε ευχαριστώ για την επίσκεψη,
ακόμα και για το οργισμένο μήνυμά σου, σε ευχαριστώ.
Δεν κατάλαβα βέβαια την πηγή της οργής σου. Θέλω όμως δυό πράγματα να παρατηρήσω.

1. Το κείμενο του εξαίρετου δημοσιογράφου Ρούσσου Βρανά, στο οποίο πρόσθεσες το σχόλιό σου αναφέρεται σε κάποια πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν, τα οποία λογικά θα οδηγήσουν στο να συμβούν κάποια άλλα γεγονότα. Το φιλοξένησα στο Blogg μου γιατί συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση. Αν έχεις την καλοσύνη πες μας συγκεκριμένα ποιό είναι ψέμα από όσα αναφέροντα σ' αυτή την ανάλυση.

2. Αυτό που εσύ αποκαλείς "ψευδελλάδα" υπάρχει εδώ και κάμποσες χιλιάδες χρόνια, ως επιστήμες, τέχνες, γράμματα, ως πολιτισμός και ιστορία και γι' αυτό όχι μόνο άντεξε σε αμέτρητες επιθέσεις δυσφημιστών, συκοφαντών, πλαστογράφων και κατακτητών, αλλά
κατάφερε και να εκπολιτίσει ολόκληρη τη Δύση και σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο ολόκληρο.

3. Είστε λες "ανταρτόπληκτοι" και "θα φάτε του Έλληνες". Θα πρότεινα να μελετήσεις ξανά την ιστορία με το πάθος της αναζήτησης της αλήθειας, για να βρεις τους πραγματικούς υπεύθυνους για τους αμέτρητους ελληνικούς εμφύλιους πολέμους, που κράτησαν την Ελλάδα υπόδουλη και καθυστερημένη και γέμισαν την υφήλιο με ανταρτόπληκτους, φτωχόπληκτους και αδικόπληκτους Έλληνες, τους Έλληνες της Διασποράς. Και τότε, αν συνεχίσεις εσύ και οι όμοιοί σου να είστε κανίβαλοι, φάτε αυτούς που σας έκαναν ανταρτόπληκτους, γιατί από το μήνυμά σου καταλαβαίνω ότι λάθος θύματα προτίθεστε να φάτε.

Διερωτώμαι βέβαια αν από λάθος ή από υπαγορευμένη σκοπιμότητα. Υπαγορευμένη από εκείνους τους "Ιάκωβους", τους "Ιούδες" και τους Εφιάλτες που πρόδωσαν και συνεχίζουν να προδίδουν την Ελλάδα και τους εργαζόμενους Έλληνες.

Θα χαρώ πολύ, φίλε Λάκη, να τα ξαναπούμε, ακόμα κι’ αν δεν είσαι Έλληνας, ή ακόμα κι’ αν είσαι γενίτσαρος, αλλά με επιχειρήματα και όχι με κραυγές και συνθήματα, γιατί όποιος κι’ αν είσαι δεν έχω τίποτα να μοιράσω μαζί σου παρά την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ανθρωπότητας.

Να είσαι καλά
Κώστας Λάμπος