Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΤΟ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ

ΜΕΤΩΠΟ

ΦΑΡΑΜΠΟΥΤΟ ΜΑΡΤΙ

ΚΕΡΔΙΣΕ

ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ


Ο Μαουρίσιο Φούνες, ο υποψήφιος των μαρξιστών πρώην ανταρτών του κόμματος FMLN στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε πως είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής την οποία κυβερνούσε η δεξιά εδώ και 20 χρόνια, καθώς τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο άνω του 90% των ψηφοδελτίων τον φέρουν να προηγείται.

«Αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη νύκτα της ζωής μου. Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος όλων των Σαλβαδοριανών», δήλωσε ο υποψήφιος των πρώην ανταρτών του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου Φαραμπουντο Μαρτί (FMLN) σε συνέντευξη Τύπου.

«Σήμερα είναι η νίκη των πολιτών που πίστεψαν στην ελπίδα και νίκησαν το φόβο. Είναι μια νίκη όλου του λαού του Σαλβαδόρ», προσέθεσε.

«Αυτή τη στιγμή, το ARENA (Δημοκρατική Εθνικιστική Συμμαχία, το κόμμα που κατείχε ως τώρα την εξουσία) περνάει στην αντιπολίτευση και πρέπει να έχει την εγγύηση ότι θα ακούγεται και θα είναι σεβαστό. Η κυβέρνησή μου θα βασιστεί στο πνεύμα της εθνικής ενότητας», τόνισε.

Ο Φούνες ανακοίνωσε τη νίκη του καθώς τα σχεδόν πλήρη επίσημα αποτελέσματα -με καταμετρημένο πάνω από το 90% των ψηφοδελτίων- του έδιναν 51,2% των ψήφων, έναντι 48,7% του υποψηφίου του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος Ροντρίγκο Αβίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: