Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

ΕΞΩ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ *;
CAMP BONDSTEEL - COSOVO


Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια!.Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς ...δίπλα μας. Στο Κόσσοβο!!H εταιρεία Halliburton (που ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000 ) κατασκεύασε το Camp Bondsteel (μέσω θυγατρικών), και το «συντηρεί» χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Η Halliburton όμως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που... "συνέπεσε" να διέρχεται από την περιοχή της βάσης και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αυλώνα.Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της "κάνουλας"... στο ρωσικό πετρέλαιο .Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα στην περιοχή , αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008 και φοβούνται τις οικονομικές ...αλλαγές από τους "χορηγούς" των Δημοκρατικών .Αυτοί καίγονται λοιπόν και όχι εμείς. Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ...Veto !!!Camp Bondsteel.


Το Camp Bondsteel
είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.Στα σερβικά ερείπιαΟ «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε…Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.
Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.Μια πόλη - κράτος!Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το
Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:* Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.* Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.«Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…

___________________________
* Αυτό το ενδιαφέρον κείμενο, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, το έστειλαν για ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας ο Σταύρος Κυριαζής και η Στέλλα Δούγια. Ευχαριστούμε Σταύρο και Στέλλα

5 σχόλια:

Κώστας Λάμπος είπε...

Panagiotes Baziotopoulos
παραθέτει:

Απόσπασμα απο συνέντευξη που έδωσε στα "Νέα" ο διευθύνων σύμβουλος της SIENENS Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ:


ΕΡΩΤΗΣΗ: Από τη δική σας πλευρά,είναι δυνατόν να φθάσουμε ώς τα ονόματα Ελλήνων αξιωματούχων που, τυχόν, αναμείχθηκαν σε παράνομη συναλλαγή με ανθρώπους της Siemens;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην ανεξάρτητη έρευνα των Αμερικανών δικηγόρων, παίρνουν συνεντεύξεις από υπαλλήλους μας και άλλους εμπλεκομένους, ελέγχουν εξαντλητικά έγγραφα και στοιχεία υπολογιστών. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία, δεν μπορεί παρά να έρθουν στο φως. Τότε θα έχουμε σαφείς αποδείξεις. Από τη δική μας πλευρά θα υπάρξουν συνέπειες. Θέλουμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Έχουμε μηδενική ανοχή στην παραβατική συμπεριφορά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας έχει ζητήσει οποιαδήποτε ελληνική δημόσια αρχή κάποια στοιχεία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, εξ όσων γνωρίζω!!!
---------

και καταλήγει...

Προτείνω:

Πάμε να κατοικίσουμε κάπου αλλού... Αυτη η χώρα είναι μόνο για κοπρολάγνους...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος


Κώστας Λάμπος είπε:


Αγαπητέ κύριε Μπαζιωτόπουλε,

Η χώρα μας , αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος, είναι μια χαρά.
Οι εργαζόμενοι Έλληνες, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι-κάτοικοι του διαστημόπλοιου Γη, δεν έχουν κανένα λόγο να φύγουν και για τον πρόσθετο λόγο που δεν άχουν που αλλού να πάνε.
Αντίθετα έχουν κάθε λόγο να απαλλαγούν από το καπιταλιστικό σύστημα της κλοπής, της ανηθικότητας, της διαπλοκής, του πολέμου, της βαρβαρότητας και της καταστροφής και φυσικά από όσους συνειδητά το υπηρετούν.
Όλα τα άλλα μεγάλα λόγια περί "μηδενικής ανοχής στην παραβατική συμπεριφορά¨" και περί ηθικής, που ακούμε συχνά από πρωθυπουργούς (Καραμανλής), Προέδρους και Αντιπροέδρους (Μπους και Τσένι) και από πονηρούς ή αφελείς οπαδούς καπιταλισμολάτρες και κεφαλαιολάγνους, όπως εσείς και ο κ. Κόκκινοσκούληκας (=Ρούσβουρμ) δεν είναι παρά υποκρισίες και προπέτασμα για να μην φαίνονται οι ευθύνες και οι ενοχές τους.
Όποιος θέλει ένα καλύτερο και ηθικότερο κόσμο, δηλαδή ένα κόσμο του ανθρωπισμού και όχι του
κέρδους που είναι ταυτόσημο με την κλοπή, την ανηθικότητα, το έγκλημα και την καταστροφή, αυτός παλεύει για ένα ανθρωποκεντρικό και όχι γιά ένα κερδοκεντρικό κόσμο.
Δεν ξέρω αν η παιδεία σας ή τα συμφέροντά σας σας επιτρέπουν να δείτε αυτή την πραγματικότητα. Ξέρω όμως πως αν δεν κατανοήσουμε όλοι, μαζί κι' εσείς, αυτή την βάρβαρη και καταστροφική πραγματικότητα, τότε δεν θα μπορείτε να σωθείτε ούτε κι' εσείς, όπου κι' αν πάτε, ακόμα και στα κατφύγια του Πεντγώνου, αν βέβαια θα χωράτε και αν σας το επιτρέψει η συμμορία που δεν λαηλατεί μόνο την υπόλοιπη ανθρωπότητα, αλλά πρωτα από όλους τον ίδιο τον αμερικάνικο Λαό.
Γι' αυτό , Κύριε Μπαζιωτόπουλε, περιορίστε το ναρκησισμό σας , την παθολογική υπεροψία σας και σταματήστε τα άνοστα ευφυολογήματα, βγείτε από την εικονική πραγματικότητα του αστού αμερικανόφιλου μέχρι και αμερικανόδουλου και σταθείτε ως πνευματικός άνθρωπος, θα έλεγα και ως Έλληνας, με ευθύνη απένατι στην υπαρκτή πραγματικότητα. Κατεβείτε από τον ιπποτικό σας πύργο και αφουγκραστείτε τις αγωνίες των εκμεταλλευόμενων και τις ωδύνες της ιστορίας. Θα σας κάνει καλό...και κάποια στιγμή θα πάψετε να αδικείτε τον εαυτό σας περιφερόμενος ως 'μολωτοφορίπτης'στα διάφορα bloggs, εισπράττοντας βρισιές και ειρωνίες.
Εκτός κι' αν είστε προβοκάτορας από συμφέρον και από συνείδηση, οπότε κρίμα....
Να είστε καλά
Κώστας Λάμπος

Κώστας Λάμπος είπε...

Panagiotes Baziotopoulos προς Κώστα Λάμπο


Κύριε Λάμπο,

Το επιχείρησε ο Χριστός και απέτυχε..

Το επιχείρησε ο Λένιν και απέτυχε...

Το τρείς εξ αμαρτείν ούκ ανδρός σοφού...

Π.Κ.

Κώστας Λάμπος είπε...

Κύριε Μπαζιωτόπουλε,

τι είναι εκείνο που σας λέει, πως εκεί που ΠΡΟΧΤΕΣ απέτυχε ο "Χριστός" καιΧΤΕΣ
ο Λένιν δεν μπορεί ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ να πετύχει η Ανθρωπότητα ;
Άλλωστε, νομίζω, πως και πάλι μπερδέψατε τον εξουσιαστικό-σκοταδιστικό χριστιανισμό, ή όποιο άλλο εξουσιαστικό σκοταδιστικό -ισμό- καπιταλισμό με τον όποιο "Χριστό" και τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό με τον 'όποιο' Λένιν και δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την καπιταλιστική βαρβαρότητα από τον αντικκαπικταλιστικό,
αμεσοδημοκρατικό, οικουμενικό Ουμανισμό.
Κύριε Μπαζιωτόπουλε, όπως κανένα εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπόρεσε να είναι , έτσι και ο καπιταλισμός δεν είναι, η μοίρα της Ανθρωπότητας και κάποια στιγμή θα καταρεύσει, γι' αυτό κένετε λίγο παραπέρα μην σας πλακώσει από κάτω.
Να είστε καλά
Κώστας Λάμπος

Κώστας Λάμπος είπε...

Στις 9/4/2008,
Panagiotes Baziotopoulos έγραψε:

Κύριε Λάμπο,αν διαβάσει κανείς τα οσα λέτε θα θεωρήσει οτι είστε τρόφιμος ψυχιατρικής κλινικής.Τα επιχειρήματά σας είναι ατόμου κοινωνικά απροσάρμοστου...Το περίεργο είναι οτι έχετε συγγράψει βιβλία και διαμορφώσει μια ομάδα ανθρωπιών που πράγματι έχουν αγωνίες και οράματα... για ένα ανθρωπινότερο αύριο...Βέβαια το ανθρωπινότερο αύριο δεν δημιουργείται ούτε σχεδιάζεται με απόψεις στα όρια της αντικοινωνικότητας...Με αυτά τα οράματα μόνο χλεύη θα μαζεύατε... και είναι άδικο... και για σας και για τους φίλους σας...Το να εκτίθεμαι εγώ σε σχόλια ανωνύμων είναι φυσιολογικό.Κανείς όμως δεν λέει ανοησίες επωνύμως και δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να διαπιστώσει κανείς οτι και οι ανώνυμοι είναι παρεούλες που θέλουν χρόνο για να δεχτούν ξένους... Πρόκειται για φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά..Αλλα πάντα θα υπάρχουν αντίθετες απόψεις.Άλλο όμως η αιτιολογημένη ή μη άλλη έποψη και άλλο το περιθώριο και η σχιζοφρένεια...Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ακόμα και αν διαφωνείτε με έναν Αμερικανόφιλο που δεν είναι (για την ενημέρωσή σας) Αμερικανόφιλος.Όμως και αν ήταν δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα... Δεν παίζουμε τις κουμπάρες κύριε Λάμπο... Απέναντί μας έχουμε το εβραϊκό Λόμπι. Ναι το εβραϊκό είπα... οχι το Τουρκικό ούτε καν το αμερικάνικο και σας διαβεβαιώ οτι ξέρω τι λεω...Η πρότασή μου είναι ή να δείτε κατάματα την πραγματικότητα ή να γυρίσετε στο περιθωριοποιημένο περιβάλλον σας...Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση... Οι δρόμοι έχουν ποια κλείσει και δεν θα ανοίξουν με προσευχές..Π.Μ.

Κώστας Λάμπος είπε...

Κύριε Μπαζιωτόπουλε,

σας καλώ να ξαναδιαβάστε όσα γράφατε, πριν από ένα μήνα περίκπου, για τις απόψεις μου, όταν προτωεπισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου και να τα συγκρίνετε με το τελευταίο σχόλιό σας. Θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα. για το γιατί χάνετε την ψυχραιμία σας και από συζητητής γίνεστε υβριστής.
Δεν θα σας παρακολουθήσω.
Δεν έχω να μοιράσω τίποτα μαζί σας, αλλά λυπάμαι.
Όσο για τις φασιστικές-ναζιστικές απόψεις σας, που αναπαράγουν τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού για να δώσουν άλοθι στον καπιταλισμό, είναι δικαίωμά σας να τις λέτε και υποχρέωσή μας να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά σας να τις λέτε, αν και τελικά εκείνο που φαίνεται να σας ενοχλεί δεν είναι τόσο το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό αμερικανονατοϊκο-εβραϊκό λόμπυ, όσο οι αντικαπιταλιστικές-σοσιαλιστικές-ουμανιστικές ιδέες, για τις οποίες πιθανότατα αγωνίζονται και πολλοί εργαζόμενοι Εβραίοι, θύματα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
Μήπως όμως κάνετε κάποιο λάθος όταν τις απόψεις των άλλων, που διαφέρουν από τις δικές σας, τις χαρακτηρίζετε σχιζοφρένεια, όπως και τόσοι άλλοι "προσαρμοσμένοι" ,πριν από σας και γι' αυτό έχτισαν τα Κρεματόρια, τα Γκουλάγκ, τα Γκουαντανάμο, τα Μακρονήσια κλπ, κλπ, κλπ.
Για ξανασκεφτείτε το και προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα πολιτικά και μόνο πολιτικά.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί επισκέοτεστε τις ιστοσελίδες μου αφού δεν σας αρέσουν οι απόψεις που διατυπώνονταi σ' αυτές, αλλά και γιατί προκαλείτε, βρίζετε και προσπαθείτε να απαξιώνετε τους συνομιλητές σας και τις απόψεις τους.
Δεν καταλαβαίνετε πως έτσι γίνετστε
persona non grata ?
Να είστε καλά .-
Κώστας Λάμπος