Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει την Ελλάδα...

ΠΑΝΩ από τους μισούς Έλληνες αξιωματικούς (56%) πιστεύουν ότι 

το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει την Ελλάδα...

Δύσπιστοι στο ΝΑΤΟ οι μισοί αξιωματικοί

Λουκάς Δημάκας
ΠΑΝΩ από τους μισούς Έλληνες αξιωματικούς (56%) πιστεύουν ότι το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει την Ελλάδα από μια ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας κατά της χώρας μας. Πολύ δε περισσότεροι (64%) είναι βέβαιοι, σύμφωνα με γκάλοπ της VΡRC που παρουσιάστηκε χθες, ότι η Συμμαχία υποστηρίζει περισσότερο την Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα πάντως, ο υπουργός Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος που ενημέρωνε στο «Πεντάγωνο» τους βουλευτές- μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για το νέο στίγμα της αμυντικής πολιτικής της κυβέρνησης, παρουσίαζε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν περιμένει «γενικευμένο πόλεμο» από την Τουρκία. «Η πιθανότητα αιφνιδιαστικής στρατιωτικής ενέργειας ευρείας κλίμακας με τα σημερινά δεδομένα είναι μικρή», ήταν η ακριβής διατύπωση που περιείχε το επίσημο κείμενο της ενημέρωσης των βουλευτών από το ΓΕΕΘΑ...

"ΤΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ


...κυβέρνηση από τη θέληση και τη βία μιάς μικρής ομάδας κυρίαρχων...*

"Είμαι ο πιό δυστυχισμένος άνθρωπος. 
Χωρίς να το θέλω κατάστρεψα τη χώρα μου.
Ένα μεγάλο βιομηχανικό έθνος ελέγχεται από το πιστωτικό του σύστημα. Το πιστωτικό μας σύστημα είναι συγκεντρωμένο. 
Έτσι η ανάπτυξη του έθνους και όλες οι δραστηριότητες
βρίσκονται στο έλεος μερικών ανθρώπων. Φτάσαμε να είμαστε μια από τις χειρότερες, μιά από τις πιό πλήρως ελεγχόμενες και κυριαρχημένες κυβερνήσεις στον πολιτισμένο κόσμο. Όχι πλέον κυβέρνηση ελεύθερης άποψης, όχι πλέον κυβέρνηση από απόφαση και ψήφο της πλειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση από τη θέληση και τη βία μιάς μικρής ομάδας κυρίαρχων ανθρώπων".
Woodrow Wilson
Πρόεδρος των ΗΠΑ 1913-1921
____________________________________________________________________
* Πηγή: ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ, ΚΟΣΝΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 22/11/2009

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Η 'ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ' ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΤΡΙΣΕ :


«Το ευρώ δεν φτιάχτηκε για να αντιμάχεται το δολάριο»*


Δεκατέσσερις μήνες μετά τη χρεοκοπία της Lehman Βrothers η παγκόσμια οικονομία επανασυνδέθηκε με την ανάπτυξη. Οι εντάσεις όμως παραμένουν, κυρίως στις ισοτιμίες, με το δολάριο να αποδυναμώνεται συνεχώς. Τα ελλείμματα είναι άνευ προηγουμένου. Και με την επαναφορά των μπόνους στα στελέχη, η κοινή γνώμη έχει την πεποίθηση ότι τελικά τίποτε δεν άλλαξε. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ παραθέτει τη δική του άποψη για την παγκόσμια οικονομία στην μετά την κρίση περίοδο.


- Η ζώνη του ευρώ εμφάνισε ανάπτυξη 0,4% κατά το τρίτο τρίμηνο. Αραγε πέρασε η κρίση;

«Τα στοιχεία για τη θετική ανάπτυξη επιβεβαιώνουν ότι έχουμε βγει από την περίοδο της ελεύθερης πτώσης, που χαρακτήρισε το εξάμηνο μετά την κατάρρευση της Lehman Βrothers, τον Σεπτέμβριο του 2008. Επιβεβαιώνουν το βασικό μας σενάριο, εκείνο της προοδευτικής και σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι καλύτερο από εκείνο που προβλέπαμε πριν από μερικούς μήνες. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Υπάρχουν ακόμη πολλές αβεβαιότητες, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε επίπεδο ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε τη μάχη».



- Υπάρχει κίνδυνος νέας πτώσης, όπως το 1937, στις Ηνωμένες Πολιτείες;

«Η αβεβαιότητα, το επαναλαμβάνω, είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της περιόδου στην οποία βρισκόμαστε. Είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν την εμφάνιση γεγονότων, η σοβαρότης των οποίων δεν είχε προβλεφθεί. Να πούμε ακόμη ότι μετά την περίοδο της ελεύθερης πτώσης της παγκόσμιας οικονομίας, που κράτησε έξι μήνες, οι ιθύνοντες δεν μπόρεσαν να βασιστούν σε αξιόπιστα εργαλεία ανάλυσης. Οι κεντρικοί τραπεζίτες, ιδιαιτέρως, διαπίστωσαν ότι η οικονομική πραγματικότητα ανέτρεπε τις πιο αξιόπιστες αναλύσεις και προβλέψεις. Σήμερα έχουμε επανέλθει σε ένα λογικό επίπεδο εμπιστοσύνης προς τα αναλυτικά εργαλεία μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αβεβαιότητα δεν είναι εξαιρετικά μεγάλη».



- Η ισχύς του ευρώ απειλεί την ανάκαμψη; Ο Λευκός Οίκος λέει ότι «ένα ισχυρό δολάριο είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών». Δεν σας ακούμε να λέτε ότι «ένα ισχυρό ευρώ είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης». Η ασυμμετρία αυτή σημαίνει ότι δεν επιθυμείτε την ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου;
«Είναι σημαντικό που οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι το ισχυρό δολάριο είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών. Είμαι απολύτως σύμφωνος με αυτή την ανάλυση. Θα προσέθετα ότι η ισχύς του δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων δεν είναι μόνο προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Παρακολούθησα τις προάλλες με μεγάλο ενδιαφέρον αυτά που είπε ο συνάδελφός μου Μπεν Μπερνάνκι στο Εconomic Club της Νέας Υόρκης: “Η Fed παρακολουθεί τις συνέπειες των αλλαγών στην αξία του δολαρίου και θα εξακολουθήσει να διαμορφώνει την πολιτική της με γνώμονα τον σεβασμό στη διπλή της εντολή. (...) Η προσκόλλησή μας σε αυτούς τους δύο στόχους, σε συνδυασμό με την εγγενή δύναμη της αμερικανικής οικονομίας, θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε ότι το δολάριο είναι ισχυρό και πηγή παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας”. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δήλωση του συναδέλφου μου, με τον οποίο διατηρώ πολύ καλές σχέσεις».


- Το ευρώ μπορεί να πάρει τη θέση του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα;

«Το ευρώ δεν φτιάχτηκε για να αντιμάχεται το αμερικανικό δολάριο ή για να πάρει τη θέση του ως αποθεματικού νομίσματος. Δημιουργήθηκε για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά και να δώσει σταθερότητα και ευημερία στην Ευρώπη. Η επιτυχία του ευρώ στην εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς είναι αξιοσημείωτη. Φανταστείτε πώς θα ήταν η ενιαία αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες αν η Καλιφόρνια, η Φλόριδα ή η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είχαν διαφορετικά νομίσματα. Η ΕΚΤ δεν προωθεί τη διεθνή χρήση του ευρώ. Αφήνουμε τους οικονομικούς παράγοντες και τους επενδυτές να πάρουν μόνοι τις αποφάσεις τους».


- Το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ακόμη νόημα με τα ελλείμματα να ξεπερνούν το 10% του ΑΕΠ;

«Ελεγα πάντα ότι σε μια ζώνη ενιαίου νομίσματος που δεν είναι πολιτική ομοσπονδία, το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι απαραίτητο για τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Ηταν απαραίτητο να πάρουμε τολμηρά μέτρα για να αποφύγουμε την ύφεση. Είναι αναγκαίο να ακολουθήσουμε την οδό της αξιόπιστης ανάκαμψης των δημοσίων οικονομικών το αργότερο ως το 2011, όπως έχουν ήδη αποφασίσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σε όλες τις χώρες λέμε ξεκάθαρα: “Τηρήστε αυστηρά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Συνειδητοποιήστε ότι αν δεν φανείτε αξιόπιστοι ως προς την ανόρθωση των δημοσίων οικονομικών σε μεσοπρόθεσμη βάση, θα δυναμιτίσετε από σήμερα την ανάκαμψη”».

- Η διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ευνοεί τον πληθωρισμό και τη δημιουργία νέων φαινομένων «φούσκας»;

«Το συμβούλιο της ΕΚΤ οφείλει στους κατοίκους της ζώνης του ευρώ τη σταθερότητα των τιμών. Είναι αυτό που κάναμε κατά τη διάρκεια των ένδεκα πρώτων ετών του ευρώ. Είναι η εντολή που μας έδωσαν οι δημοκρατίες μας. Είναι η υπόσχεση που δώσαμε στα 330 εκατομμύρια των συμπολιτών μας. Για να το κάνουμε αυτό, αντισταθήκαμε στις πιέσεις. Μας ζήτησαν στις αρχές του 2004 να μειώσουμε το βασικό μας επιτόκιο και εμείς αρνηθήκαμε. Μας επέκριναν επίσης πολύ επειδή στο τέλος του 2005 αυξήσαμε τα επιτόκια. Και για τις δύο περιπτώσεις, ουδείς μας επικρίνει πλέον, δεδομένου τού τι έχει συμβεί από τότε. Είμαι υπερήφανος για την αξιοπιστία του Συμβουλίου της ΕΚΤ στο θέμα της σταθερότητας. Αυτή η αξιοπιστία μάς επέτρεψε να έχουμε σταθερές προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Αυτό μας χρησίμευσε στο να αποφύγουμε τον πληθωρισμό και μας προστάτευσε από τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Πιστεύουμε ότι το σημερινό επίπεδο των βασικών επιτοκίων μας είναι το ενδεδειγμένο για τη ζώνη του ευρώ».



- Πρέπει να φοβόμαστε νέες κρίσεις; 


  «Είναι πιθανό ότι τις επόμενες δεκαετίες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σημαντικές εντάσεις και ότι θα αναγκαστούμε να προσαρμοστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Δύο παραδείγματα. Ζούμε μια ιστορική περίοδο που χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο στην επιστήμη και στην τεχνολογία. Η πρόοδος είναι απρόβλεπτη: δεν υπάρχει επιστήμη που να προβλέπει την πρόοδο της επιστήμης, όπως παρατήρησε ο Καρλ Πόπερ. Οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν τη διαδικασία παραγωγής, όπως επίσης και την παγκόσμια κατανομή της εργασίας».


- Πρόκειται άραγε για την αναμόρφωση του καπιταλισμού;

«Οταν άρχισα να ασκώ τα καθήκοντά μου στη διεθνή οικονομική ζωή, υπήρχαν ακόμη μια “Ανατολή” και μια “Δύση”, ένας “Βορράς” και ένας “Νότος”.
Αυτό που παρατηρώ σήμερα είναι η  Εργαζόμαστε στο πλαίσιο του G20 με τοαξιοσημείωτη εννοιολογική ενοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο.υς υπουργούς και τις κυβερνήσεις ή στη Βασιλεία με τους κεντρικούς τραπεζίτες επί τη βάσει μιας απλής αρχής: ότι η οικονομία της αγοράς παραμένει το πιο κατάλληλο μέσο για τη δημιουργία πλούτου. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες χώρες και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα λένε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να έχουμε μια παγκόσμια οικονομία της αγοράς τόσο ευμετάβλητη, ελάχιστα συμπαγή και ελάχιστα ανθεκτική. Πρέπει να πάρουμε μαθήματα από την τωρινή κρίση χωρίς να δώσουμε κανένα προνόμιο και χωρίς να αποδεχθούμε εκ προοιμίου κανένα ταμπού. Εν τέλει, δεν πιστεύω ότι οι δημοκρατίες μας θα δεχθούν να σπεύσουν για δεύτερη φορά να σώσουν την οικονομία των αγορών και την πραγματική οικονομία, όπως έκαναν μια φορά».
__________________________


* Αναδημοσίευση από ΤΟ ΒΗΜΑonline

BILDERBERG CLUB ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  DVD 
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ  
ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ



_________________

 Αναδημοσίευση από το :    Δελτίο των 11


Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PAX AMERICANA ΣΤΗΝ PAX CHINESANA ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Σύγκρουση του αμερικανικού με τον κινεζικό καπιταλισμό βλέπει ο Τζωρτζ  Σόρος








  Αναδημοσίευση απο:  ΤΟ ΒΗΜΑ online



Σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ Αμερικής, Κίνας, Ευρώπης και Ρωσίας, με κύρια τη δυναμική μετατόπιση ισχύος προς την Κίνα, διαβλέπει ότι θα δημιουργηθούν μετά την οικονομική κρίση ο μεγαλοεπενδυτής κ. Τζορτζ Σόρος. Την άποψη αυτή ανέπτυξε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη με τη συμμετοχή 50 καλεσμένων από τον οικονομικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου βρέθηκε καλεσμένος του κ. Στ.Ζαββού. Από την ανάλυση του κ. Σόρος για τη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση προκύπτει το θέμα του ανταγωνισμού μεταξύ δύο διαφορετικών οικονομικών και χρηματοοικονομικών συστημάτων εντός του καπιταλισμού: του διεθνούς καπιταλισμού που εκφράζουν οι ΗΠΑ και του κρατικού καπιταλισμού τον οποίον ενσαρκώνει η Κίνα.

Οπως εξήγησε, ο διεθνής, δυτικού τύπου καπιταλισμός, ο οποίος κυριαρχεί τόσα χρόνια, υπέστη σοβαρό πλήγμα λόγω της ανεπάρκειας του ίδιου του συστήματος να αυτοελέγξει την κερδοσκοπική υπερτροφία του, με αποτέλεσμα να έχει κλονιστεί ο πυρήνας του ώστε να χρήζει άμεσης ριζικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Σόρος προειδοποίησε ότι αν αυτή η αναμόρφωση δεν επιτευχθεί, οι πολυμερείς συμφωνίες οι οποίες στηρίζουν την οικονομία θα μεταλλαχθούν αναγκαστικά σε διμερείς, καθώς η ισχύς του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος θα μειωθεί και το ρένμιμπι (κινεζικό νόμισμα) δεν είναι ακόμη σε θέση να το αντικαταστήσει σε διεθνές επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, θα προκύψουν διμερείς συμφωνίες που θα πραγματοποιούνται σε ρένμιμπι. Το δολάριο, όπως είπε, θα κρατήσει την υπόσταση την οποία έχει ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα, αλλά η σημασία του ως ποσοστού στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και στο εμπόριο θα μειωθεί σημαντικά.

Ο κ. Σόρος τόνισε ότι και η Αμερική αλλά και η Κίνα θα μπορούσαν τώρα να επωφεληθούν πολύ περισσότερο από την καθιέρωση ενός παγκόσμιου συστήματος που θα στηρίζεται σε πολυμερείς συμφωνίες παρά από ένα σύστημα το οποίο θα βασίζεται σε διμερείς συμφωνίες. Για την Κίνα ειδικά ανέφερε δύο λόγους που ενισχύουν την παραπάνω άποψη. Πρώτον, η Κίνα, επειδή αναπτύχθηκε ραγδαία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χρειάζεται τη συνεχή υποστήριξη και αναγνώριση του δυτικού κόσμου ώστε να μεταλλαχθεί σε υπερδύναμη. Αν και έχει τη μεγαλύτερη παράδοση μακροχρόνιας δύναμης, είπε, συμπεριφέρεται ως θύμα του ιμπεριαλισμού. Τόνισε ότι οφείλει να ξεφύγει από αυτή τη νοοτροπία και να αποκτήσει τον ρόλο του στυλοβάτη και όχι του θύματος.

Δεύτερον, οι ΗΠΑ υπερτερούν στρατιωτικά της Κίνας, με αποτέλεσμα να μη συμφέρει τον «κόκκινο δράκο» να αναπτυχθεί μέσω βίαιων αντιπαραθέσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση, σημείωσε, είναι η μετατροπή της Κίνας σε μια πιο ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία με κανόνες διεθνούς δικαίου και με απώτερο σκοπό το κοινό καλό των πολιτών της και όχι την υποταγή αυτών στην απόλυτη εξουσία του κράτους. Για τη θέση των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι το κέντρο του χρηματοπιστωτικού συστήματος κατέρρευσε και πρέπει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Τα αμερικάνικα νοικοκυριά, όπως είπε, είναι υπερχρεωμένα και αναγκάζονται να συρρικνώσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τους και αυτό πιέζει τη διεθνή οικονομία να αλλάξει ήπειρο και να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια οικονομική ατμομηχανή. Ο κ. Σόρος θεωρεί ότι η Κίνα, έχοντας επωφεληθεί από την παγκοσμιοποίηση των τελευταίων 20 χρόνων, κινεί πλέον τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας.

Σχετικά με την Ευρώπη, ο κ. Σόρος υποστήριξε ότι η οικονομία της δεν είναι υπερχρεωμένη και επομένως οι καταναλωτές δέχθηκαν μικρότερα χτυπήματα σε σχέση με τους Αμερικανούς. Επεσήμανε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που, ναι μεν επιβράδυνε την ανάπτυξη της Ευρώπης στην περίοδο της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής ανόδου, αλλά την προστάτευσε στη σημερινή κρίση λειτουργώντας ως αντίβαρο.

Αναφερόμενος στους διεθνείς οργανισμούς, είπε ότι η κρίση έδειξε ότι είναι απαραίτητη η αναπροσαρμογή των διεθνών μηχανισμών, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Οικονομικά, είπε, οι αρχές του ΔΝΤ, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά για τη λειτουργία του G20, οφείλουν να προσαρμοστούν στις σημερινές καταστάσεις, ενώ πολιτικά ο ρόλος του ΟΗΕ, 64 χρόνια μετά την ίδρυσή του, πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ



Το περιοδικό Monthly Review
το Σπίτι της Κύπρου
η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας
(Ο.Κ.Ο.Ε.)
και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.)
οργανώνουν εκδήλωση στην Κυπριακή Εστία
(Κέκροπος 3, Πλάκα)
τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009, στις 6.30 μ.μ.
με θέμα:
Κύπρος: Γεωπολιτικές εξελίξεις στον 21ο αιώνα
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Χαιρετισμούς
Συζήτηση σε δύο θεματικούς κύκλους
1ος θεματικός κύκλος:
Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία:
Διχοτόμηση ń Ευρωπαïκή λύση για το Κυπριακό;
Ομιλητές:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ
Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ
 Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ
Επίτιμος Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
 Βουλευτής Δημοκρατικού Συναγερμού
Συντονιστής: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΙΖΑΣ, εκδότης περιοδικού Monthly Review
2ος θεματικός κύκλος:
Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
Ομιλητές:
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας
ΙΩΣΗΦ ΙΩΣΗΦ
Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
Δημοσιογράφος
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ
Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Υπουργός Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας
Συντονιστής: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, εκδότης περιοδικού Monthly Review
Παρεμβάσεις
Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκη Μιχαηλίδου και Σταμάτης Νικηταράς

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ



Το περιοδικό Monthly Review
το Σπίτι της Κύπρου
η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας
(Ο.Κ.Ο.Ε.)
και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.)
οργανώνουν εκδήλωση στην Κυπριακή Εστία
(Κέκροπος 3, Πλάκα)
τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009, στις 6.30 μ.μ.
με θέμα:
Κύπρος: Γεωπολιτικές εξελίξεις στον 21ο αιώνα
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Χαιρετισμούς
Συζήτηση σε δύο θεματικούς κύκλους
1ος θεματικός κύκλος:
Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία:
Διχοτόμηση ń Ευρωπαïκή λύση για το Κυπριακό;
Ομιλητές:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ
Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ
 Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ
Επίτιμος Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
 Βουλευτής Δημοκρατικού Συναγερμού
Συντονιστής: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΙΖΑΣ, εκδότης περιοδικού Monthly Review
2ος θεματικός κύκλος:
Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
Ομιλητές:
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας
ΙΩΣΗΦ ΙΩΣΗΦ
Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
Δημοσιογράφος
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ
Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Υπουργός Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας
Συντονιστής: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, εκδότης περιοδικού Monthly Review
Παρεμβάσεις
Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκη Μιχαηλίδου και Σταμάτης Νικηταράς

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, 07.11.2009