Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ¨ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ» ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΘΩΚΟ;



Του Κώστα Λάμπου




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας φέρεται να έχει, από του βήματος του Συνεδρίου των Απόδημων Κυπρίων, δηλώσει τα παρακάτω:

‘’Αν δεν πούμε συγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ότι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, δεν θα δούμε χαϊρι και δεν θα πάμε μπροστά’’.


*

Αν αποδίδονται σωστά αυτές οι δηλώσεις τότε ως Έλληνας και πρώτιστα ως ένας άνθρωπος κάτοικος αυτού του πλανήτη, δικαιούμαι και υποχρεούμαι να κάνω τις παρακάτω παρητηρήσεις:


Παρατήρηση πρώτη: Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστόφιας ότι με τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν δηλώσεις του, υποβαθμίζει το θέμα, από αμερικανονατοϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση και στρατιωτική κατοχή σε «υπόθεση των δύο Κοινοτήτων» και ότι με τη λογική του αυτή δικαιολογεί την τουρκική επιχείρηση «Αττίλας» και όλα τα εγκλήματά του κατά του κυπριακού Λαού και κατά της ανθρωπότητας;


Παρατήρηση δεύτερη: Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά προέρχεται από τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία με εντολή του κυπριακού Λαού δεκαετίες τώρα, ως ο ισχυρότερος εταίρος σε όλες τις πριν και μετά το αμερικανονατοϊκό πραξικόπημα του 1974, συμμαχικές κυβερνήσεις, ήταν και ο ουσιαστικός κυβερνήτης της Κύπρου, ότι με αυτές τις δηλώσεις του, ομολογεί πως το κόμμα του ως η ισχυρότερη σινισώσα των κυπριακών κυβερνήσεων «έπραξε» εγκλήματα σε βάρος των τουρκοκυπρίων συμπολιτών του, πράγμα για το οποίο δεν φαίνεται να συμφωνεί ο κυπριακός Λαός και δεν υπάρχουν αξιόπιστες ιστορικές μαρτυρίες;


Παρατήρηση Τρίτη: Τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ, τον Κίσιγγερ και τόσους άλλους "συμμάχους" που κρύβονταν, τότε και συνεχίζουν να κρύβονται ακόμα και σήμερα, πίσω από τα θλιβερά πρακτοράκια Ιωαννίδη (και των συμπρωταγωνιστών του της αμερικανονατοϊκής χούντας) και Σαμψών, αλλά επειδή ήταν τόσο μικρά στο μπόι, τους είχε δει ολόκληρη η ανθρωπότητα, ο "σύντροφος" Χριστόφιας δεν τους είδε, δε ρώταγε όμως τον κυπριακό και τον ελληνικό Λαό να του το θυμίσουν;


Παρατήρηση τέταρτη: Με τέτοιoυς "κομμουνιστές" υπηρέτες του Κεφαλαίου και πλύστρες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού η Κύπρος, το αντιιμπεριαλιστικό προπύργιοo του Ελληνισμού, κινδυνεύει. Ας ελπίσουμε πως κι' αυτή τη φορά ο Μεγάλος Κυπριακός Λαός θα σώσει για μιά ακόμα φορά την Κύπρο, αλλά και την τιμή της παραπαίουσας αμερικανολάγνας Ελλάδας, της ναυαγισμένης αμερικανόπληκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ομπαμοζαλισμένης Ανθρωπότητας.

Στο μεταξύ εμείς οι Ελλαδίτες ας ξαναβάλουμε το Κυπριακό Ζήτημα στην κορυφή των προτεραιοτήτων των πολιτικών επιλογών μας, γιατί η ενότητα του Κυπριακού Λαού, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι προϋπόθεση για την ενότητα, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδας και του Ελληνισμού.


Παρατήρηση πέμπτη: Είναι τόσο αφαλής ο κ. Χριστοφιας ώστε να πιστεύει πως αν κάποια στιγμή αποφασίσουν, πράγμα που χρειάζσται πολύ μεγάλη φαντασία, αυτός και ο Ταλάτ να ζητήσουν αμοιβαία συγνώμην, τότε αυτόματα θα αποχωρήσουν οι δυνάμεις του Αττίλα, θα ζητήσει συγνώμην ο Ταγίπ Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας για τα εγκλήματα που διέπραξαν, θα υποχωρήσουν οι αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ που θέλουν την Κύπρο, το αβύθιστο αεροπλανοφόραο, για να υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή και θα αποχωρήσουν οι αγγλικές βάσεις, κύρια αυτές, από το μαρτυρικό νησί και νομίζει πως υπάρχουν πολλοί στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο που θα πιστέψουν αυτό το παραμύθι;


Παρατήρηση έκτη: Αν ο κ. Χριστόφιας δεν διαψεύσει αυτές τις δηλώσεις του ή δεν τις ανασκευάσει, διαψεύδοντας, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες γκάφες, τους δημοσιογράφους, τότε δικαιούμαστε να υποθέσουμε πως ο κ. Χριστόφιας έχει αποδεχθεί το «νέο Σχέδιο Ανάν», (που οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, μαζί και τα πολιτικά χαϊβάνια της Ελλάδας, προωθούν από την επομένη του Δημοψηφίσματος του ΟΧΙ και προτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στον τύπο, να επαναφέρουν στο άμεσο μέλλον), και με τέτοιες δηλώσεις επιχειρεί να εξοφλήσει το προεδρικό του γραμμάτιο, και να προετοιμάσει τον κυπριακό Ελληνισμό να αποδεχτεί «την υποβάθμιση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους σε επαρχία» της αυτοκρατορίας των μονοπωλίων, έγκλημα το οποίο δεν δέχτηκε να διαπράξει ο Τάσος Παπαδόπουλος και γι’ αυτό έχασε την Προεδρία.


Παρατήρηση έβδομη: Όταν ένας Πρόεδρος ενός πανάρχαιου και ιστορικού Λαού, όπως ο Κυπριακός Λαός ανταλλάσσει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία αυτού του Λαού με ένα προεδρικό θώκο, τότε διερωτώμαι αν η θεμιτή φιλοδοξία του καθενός να «σώσει» τον τόπο του ή και τον κόσμο, μπορεί να φτάνει μέχρι αυτού του βαθμού της απαξίωσης αυτού του Λαού, οπότε και το ζητούμενο είναι τι θα «πράξει» σε αυτή την περίπτωση ο Κυπριακός Λαός. «Οψώμεθα ες Φιλίππους»!



Πηγή: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com και "
To κυπριακό ΠΟΝΤΙΚΙ"

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ


ΚΑΝΤΕ
ΚΛΙΚ
ΠΑΝΩ
ΣΤΗΝ
ΕΙΚΟΝΑ

____________________________________
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ 09.08.09

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Η Chiquita Brands International Inc,. η Dole Food Co, η CIA και η Νέα Μπανανία

Ονδούρα:

Έργο πολυεθνικών το πραξικόπημα στη χώρα;



Του John Perkins





Οι πολυεθνικές εταιρίες , βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα στην Ονδούρα; Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, John Perkins, αναλύει την τελευταία ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτης της Κ. Αμερικής, που φέρει όλα τα σημεία ενός "κλασικού λατινοαμερικάνικου πραξικοπήματος".

*
«Πρόσφατα επισκέφθηκα την Κεντρική Αμερική. Όλοι όσοι με τους οποίους μίλησα ήταν πεπεισμένοι ότι το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια, σχεδιάστηκε από δυο αμερικανικές εταιρείες, με την στήριξη της CIA. Και ότι οι ΗΠΑ και ο νέος τους πρόεδρος δεν υπερασπίζονται την δημοκρατία.

Νωρίτερα φέτος η Chiquita Brands International Inc. (πρώην United Fruit) και η Dole Food Co άσκησαν δριμεία κριτική στον Σελάγια για την εισήγησή του για αύξηση κατά 60% του κατώτατου μισθού στην Ονδούρα, υποστηρίζοντας ότι αυτή η πολιτική θα έπληττε τα έσοδα των εταιριών. Με τις εταιρίες τάχθηκε και μια συμμαχία της βιομηχανίας υφαντουργίας και εξαγωγέων, εταιριών που στηρίζονται στη φτηνή εργασία για την απασχόληση στα σκλαβοπάζαρά τους.

Οι μνήμες είναι βραχείες στις ΗΠΑ, όχι όμως στην κεντρική Αμερική. Άκουγα συνέχεια ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι ήταν ζήτημα αρχείου το ότι η Chiquita (United Fruit) και η CIA ανέτρεψαν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Γουατεμάλας, Τζάκομπο Άρμπενς το 1954 και ότι η International Telephone & Telegraph (ITT), ο Χένρι Κίσινγκερ και η CIA προκάλεσαν την πτώση του Σαλβαδόρ Αλιέντε το 1973. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν σίγουροι ότι ο πρόεδρος της Αϊτής, Ζαν-Μπερτράντ Αριστίντ εκδιώθηκε από την CIA, το 2004, γιατί είχε προτείνει αύξηση στον κατώτατο μισθό, όπως ο Σελάγια.

Ένας αντιπρόεδρος τράπεζας του Παναμά μου είπε, «Κάθε πολυεθνική γνωρίζει ότι αν η Ονδούρα αυξήσει τις ωριαίες αποδοχές, η υπόλοιπη Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θα ακολουθήσουν. Η Αϊτή και η Ονδούρα έθεταν πάντα το κατώτατο όριο για τους χαμηλότερους μισθούς. Οι μεγάλες εταιρίες είναι αποφασισμένες να σταματήσουν αυτό που αποκαλούν «αριστερή εξέγερση» σε αυτό το ημισφαίριο. Με την εκδίωξη του Σελάγια, στέλνουν τρομακτικά μηνύματα σε όλους του υπόλοιπους προέδρους που επιχειρούν να ανεβάσουν το επίπεδο ζωής των λαών τους».

Δεν χρειάστηκε πολύ φαντασία για να φανταστώ την αναταραχή να σαρώνει κάθε πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής. Υπήρξε ένα συλλογικό σημάδι ανακούφισης με την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ, μια αίσθηση ελπίδας ότι η αυτοκρατορία του Βορρά θα επιδείκνυε επιτέλους συμπόνια προς τους γείτονές της του Νότου, ότι οι άδικες εμπορικές συμφωνίες, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα δρακόντεια Προγράμματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι απειλές στρατιωτικής επέμβασης θα επιβραδυνόταν και ίσως ακόμα και να έσβηναν. Τώρα, αυτή η αισιοδοξία έγινε πικρία.

Η βολική σχέση μεταξύ των ηγετών του στρατιωτικού πραξικοπήματος της Ονδούρας και της εταιριοκρατίας επιβεβαιώθηκαν λίγες μέρες μετά την άφιξή μου στον Παναμά. Η αγγλική The Guardian είχε ένα άρθρο που ανακοίνωνε ότι «δυο από τους κορυφαίους συμβούλου της πραξικοπηματικής κυβέρνησης της Ονδούρας έχουν στενούς δεσμούς με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο ένας είναι ο Λάνι Ντέιβις, ένας λομπίστας με επιρροή ο οποίος υπήρξε προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Μπιλ Κλίντον και ο οποίος έλαβε μέρος στην καμπάνια για την Χίλαρι... ο άλλος που προσέλαβε ενόπλους για την πραξικοπηματική κυβέρνηση και έχει στενούς δεσμούς με τους Κλίντον είναι ο (λομπίστας) Μπένετ Ράτκλιφ.»

Η εκπομπή DemocracyNow! Ανακοίνωσε την είδηση ότι την Chiquita αντιπροσώπευε μια ισχυρή νομική εταιρία της Ουάσινγκτον, η Covington & Burling LLP, και οι σύμβουλοί της, McLarty Associates. Ο Γενικός Εισαγγελέας του προέδρου Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ υπήρξε συνεργάτης της Covington και συνήγορος της Chiquita όταν η εταιρία κατηγορήθηκε για πρόσληψη «ομάδων δολοφόνων» στην Κολομβία (η Chiquita κρίθηκε ένοχη, παραδεχόμενη ότι πλήρωσε οργανώσεις που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταχωρήσει σε λίστα ως τρομοκρατικές, για «προστασία» και συμφώνησε το 2004 στην καταβολή ενός προστίμου ύψους 25 εκατ. δολαρίων. Ο Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη του Τζώρτζ Μπους, Τζον Μπόλτον, ένας πρώην δικηγόρος της Covington, πολέμησε άγρια τους Λατινοαμερικανούς ηγέτες που πάλευαν για το δικαίωμα των ανθρώπων τους σε μεγαλύτερα μερίδια από το κέρδος που προέρχεται από τους φυσικούς τους πόρους. Αφήνοντας την κυβέρνηση το 2006, ο Μπόλτον αναμίχθηκε με το «Σχέδιο για τον Νέο Αμερικάνικο Αιώνα», το «Συμβούλιο για την Εθνική Πολιτική» και έναν αριθμό άλλων προγραμμάτων που προωθούν την ηγεμονία των πολυεθνικών στην Ονδούρα και αλλού.

Ο αντιπρόεδρος της McLarty, Τζον Νεγρεπόντε, ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Ονδούρα από το 1981-1985, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ κρυφό πόλεμο των Κόντρας κατά της κυβέρνησης των Σαντινίστας στη Νικαράγουα και έχει επανειλημμένως αντιταχθεί στις πολιτικές των δημοκρατικά εκλεγμένων και υπέρ των μεταρρυθμίσεων προέδρων της Λατινικής Αμερικής. Αυτοί οι τρεις άντρες συμβολίζουν την ύπουλη δύναμη της εταιριοκρατίας, της διακομματικής της σύνθεσης και το γεγονός ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα έχει απορροφηθεί από αυτήν.

Η εφημερίδα Los Angeles Times άγγιζε το ζήτημα στην καρδιά του όταν συμπέρανε ότι: «Αυτό που συνέβη στην Ονδούρα είναι ένα κλασικό Λατινοαμερικάνικο πραξικόπημα με άλλη έννοια: Ο Στρατηγός Ρομέο Βάσκες, ο οποίος το κατηύθυνε, είναι μαθητευόμενος του School of the Americas των ΗΠΑ (μετονομασμένο σε Ινστιτούτο του Δυτικού Ημισφαιρίου για τη Συνεργασία Ασφάλειας). Η Σχολή είναι γνωστή κυρίως για την παραγωγή Λατίνοαμερικανών αξιωματικών που διαπράττουν μέγιστες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και στρατιωτικά πραξικοπήματα.

Όλα αυτά οδηγούν για ακόμα μία φορά στο αναπόφευκτο συμπέρασμα: εσύ κι εγώ πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα. Ο πρόεδρος – είτε Δημοκράτης είτε Ρεπουμπλικάνος – χρειάζεται να ακούσει τις φωνές μας.

Η Chiquita, η Dole και όλοι σου εκπρόσωποι πρέπει να ακούσουν τη φωνή σου. Ο Σελάγια πρέπει να αποκατασταθεί.»


Πηγή: The Information Clearing House / John Perkins
______________________________

Αναδημοσίευση από Ομάδα TVXS


Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΡΑΚΙ

Οι νέες στρατιωτικές βάσεις του Ομπάμα στην Κολομβία

της EVA GOLINGER

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ www.montlyreview.gr 23/07/2009)

Η κατακραυγή αυξάνεται στη Λατινική Αμερική για το αίτημα του Ομπάμα (το οποίο ευχαρίστως αποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε) να εγκαταστήσει 5 νέες στρατimageιωτικές βάσεις στην Κολομβία. Αυτή η συμφωνία που υπογράφηκε στο Οβάλ Γραφείο στις 30 Ιουνίου 2009, την ίδια στιγμή που ο Ομπάμα χαρακτήριζε κυνικά το πραξικόπημα στην Ονδούρα «παράνομο», θα μετατρέψει την Κολομβία σε ένα επικίνδυνο ορμητήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Ήδη το Κογκρέσο ενέκρινε 46 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των φορολογούμενων –όπως ζητήθηκε από τον Ομπάμα–, προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες μιας από τις κολομβιανές βάσεις στις οποίες θα εγκατασταθούν οι Αμερικανοί. Η βάση στο Παλανκουέρο στην Κεντρική Κολομβία, δεν εξυπηρετεί μόνο αντι-ναρκωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη συνήθη αιτιολόγηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, αλλά και «επιχειρήσεις για την ασφάλεια του ημισφαιρίου». Επιχειρήσεις ασφάλειας; Εναντίον ποιου; Ίσως εναντίον της Βενεζουέλας και του Εκουαδόρ, δύο γειτονικών χωρών που εφαρμόζουν επαναστατικές πολιτικές και ασπάζονται αντιιμπεριαλιστικά δόγματα. Ο λαός των ΗΠΑ πρέπει να εκφράσει την οργή και την απέχθειά του για αυτή τη βίαιη, εκφοβιστική και απειλητική μαζική παρουσία των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, εγκεκριμένη από τον «φορέα της αλλαγής»: τον Μπαράκ Ομπάμα.


Περισσότερα:http://www.mrzine.monthlyreview.org/